Even iets anders

Zo, allemachtig, wat ga je nu doen dan?” Dat was de eerste reactie die ik hoorde toen ik iemand vertelde dat ik er over dacht om te stoppen met VisualMedia. “Werken aan mijn eigen ideeën” is nogal een vaag antwoord. Daarom leek het me verstandig om dit toe te lichten middels een blogpost.

Mijn compagnon Vincent gaat vanaf 1 januari in goed overleg alleen verder met VisualMedia. Nou ja, niet alleen natuurlijk, hij kan bogen op een enthousiast team met echte vakmensen. Ik zal het samenwerken met dit team best gaan missen. Ze beheersen hun vak tot in de puntjes en het is heerlijk samenwerken met mensen die goed zijn in wat ze doen.

Wat ik ook zal missen is het werken aan succesvolle projecten voor ondernemende klanten. En dan natuurlijk met name de waardering die volgt wanneer je ideeën en inspanningen het gewenste resultaat hebben en het vertrouwen dat er uitgesproken wordt op het moment dat je een uniek idee bedenkt.

Iets dat ik niet zal missen, is het gebrek aan tijd en de druk van tijd op zich. Als je werkt met deadlines en je werk in de basis neerkomt op ‘uurtje factuurtje’, dan is tijdsdruk altijd aanwezig. Bovendien is er binnen een bedrijf van onze omvang is er niet heel veel ruimte beschikbaar voor research en development. Klanten gaan altijd voor en je kunt niet echt veel tijd vrijmaken voor projecten met een onzeker resultaat.

De tijd die ik daarnaast met mijn kinderen door kan brengen is naar mijn smaak ook te schaars. Ze gaan de meeste dagen al om half 8 richting de opvang en ik kom meestal pas rond half 7 thuis. Het is jammer dat de beweegreden ”Ik wil meer tijd doorbrengen met mijn gezin” een politieke lulsmoes van heb-ik-jou-daar is geworden, maar ik neem deze cliché uitspraak graag over. Mijn ouders waren er vroeger altijd voor de kinderen. Ik mis dat nu.

Toen ik de gelegenheid zag om te stoppen met VisualMedia en me te richten op andere activiteiten, begonnen er verschillende puzzelstukjes op zijn plaats te vallen. Ik heb de mogelijkheid om van mijn hobby weer mijn werk maken! Eigenlijk precies zoals ik VisualMedia 15 jaar geleden ook begon, maar dit keer ben ik mijn eigen klant en hoef ik ideeën niet te ‘verkopen’ voordat ik er mee aan de slag kan.

Mijn ‘hobby’ bestaat op dit moment uit het beheren van een aantal communities, te weten TractorFan, TruckFan en nog een flink aantal gerelateerde websites. De omvang van deze websites vraagt eigenlijk om een fulltime beheerder en niet iemand die er zo nu en dan een uurtje aan toe komt.

Deze hobbyprojecten bereiken nu tussen de 15 en 20 duizend mensen per dag en genieten in Nederland een grote naamsbekendheid. Ze zijn een van de weinige communities die het ondanks de concurrentie van Facebook goed blijven doen. Maar websites kunnen altijd mooier, beter, uitgebreider, leuker en gebruiksvriendelijker worden; de ideeënfabriek in mijn hoofd staat nooit stil. Mijn voornaamste doel is de bezoekersaantallen in een jaar tijd te verdubbelen en de bezoekers een ervaring te bieden die er voor zorgt dat ze terug blijven komen.

De lijst met ideeën die ik uit wil voeren is inmiddels gigantisch en ik kan er al mijn tijd, kennis en ervaring in kwijt. Nadat ik in 2007 de basis heb gelegd van de huidige website heb ik grote wijzigingen wegens een gebrek aan tijd nooit door kunnen voeren. Het voelt erg goed om hier eindelijk mee aan de slag te kunnen en niet het gevoel te hebben dat je kansen laat liggen en een favoriete vrijetijdsbesteding van veel trouwe bezoekers laat verslonzen.

Voor de mensen die online marketing interessant vinden is het wellicht leuk om te weten dat ik vanaf 1 januari elke week een update publiceer op dit weblog met daarin een verslag van de wijzigingen die ik heb doorgevoerd, de keuzes die ik heb gemaakt en de effecten die ze teweeg hebben gebracht. Volg me voor updates via Twitter!

Eind volgend jaar ga ik het jaar evalueren en kijken wat de volgende stappen zijn. Eerst het jaar nog goed afsluiten bij VisualMedia en daarna snel een nieuwe hobby zoeken.

Auteur: tinus

There are so many ways to succeed online. Let's find one.

4 gedachten over “Even iets anders”

 1. Wat een goede beslissing Tinus. En weet je, cliché van meer bij de kinderen zijn? Totaal niet op jouw van toepassing. Ze zullen het heel fijn vinden als ze hun papa meer zien. Heel veel succes en misschien kom ik je nog wel eens om raad vragen voor wat betreft webdesign (als je niet te duur bent 😀😀). Heel veel succes!

  Like

 2. Hallo Tinus,
  Heel goede beslissing. En weet je, cliché is het zeker niet om meer tijd voor de kinderen te maken. Zij zullen dat zeker waarderen, net zoals jij dat van jouw ouders hebt gedaan. En je hobby uitbouwen en daar je werk van maken? Heel goed.
  Succes bij alles!

  Like

 3. Tja Tinus…goede of slechte keuze is vaak niet aan de orde. Ook niet voor de uitkomst. Watts zei: “The data for any situation is infinite. So what you do is, you go through the motions of thinking about what you will do about this. But worriers are people, who think of all the variables beyond their control of what might happen. Choice is the act of hesitation we make before making a decision.”Our choices are fundamentally what shape our character, and more importantly our life as a whole.
  Wellicht is (ook) deze keuze dus meer wie je bent en hoef je dus niet bang te zijn voor het vervolg. Succes:)!
  Gr EVDS

  Like

 4. Succes broertje en mocht ik je nodig hebben, mocht je mij nodig hebben zijn we er voor elkaar! Geniet van je tijd, hobby en vooral van je gezin!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s