Update: Formule 1 websites

Nu de GP in Baku achter de rug is en Oostenrijk alweer voor de deur staat wordt het weer eens tijd om te kijken hoe het F1 experiment vordert. Eén ding is alvast duidelijk, het gaat steeds beter!

Wijzigingen

Na de vorige update heb ik 4 zaken veranderd aan de website.

 • Het aantal pagina’s is namelijk verdubbeld: van 1 naar 2 pagina’s per domein 💁🏻‍♂️. Op https://f1-kalender.nl heb ik alleen een pagina toegevoegd die automatisch gevuld wordt met de eerstvolgende f1 race. Er zijn namelijk mensen die daar op zoeken en het was een eenvoudige manier om de website iets meer body te geven.
 • Op de individuele websites heb ik een pagina geplaatst met de actuele weersverwachting op het circuit. Deze inhoud wordt automatisch gevuld met behulp van de Openweathermap API. De weersverwachting is in sommige landen altijd een onzekere factor en er zijn veel mensen die bijvoorbeeld zullen zoeken met de trefwoorden “weersverwachting gp brazilië” in de hoop dat Max Verstappen weer een magnifieke regenrace mag verrijden.
 • Naast de Nederlandse versie is er nu ook de F1 kalender met Belgische tijden. Deze is natuurlijk exact gelijk aan de Nederlandse website (afgezien van de hreflang tags) maar het hebben van een .be helpt wellicht om ook in België hoger te scoren in de zoekmachines.
 • Al met al kostten deze wijzigingen zo’n 4 uur extra, waardoor ik (los van de blogs en het checken van de statistieken) in totaal 52 uur aan het opzetten van de 24 websites heb besteed.
  Ik zie de tijd die ik er in steek als investering en vind het mooi om van dit experiment te leren, maar het moet me ook geen geld kosten. De .nl domeinnamen heb ik tijdens een actie van Transip aangeschaft voor € 0,99 en die paar tientjes wil ik wel terug verdienen. Daarom heb ik besloten er alvast een Adsense advertentie op de zetten. In de 2 maanden tijd leverde deze advertentieunit mij ongeveer 19 euro op.

Resultaten

Bij Google is het kwartje gevallen dat f1-kalender.nl (kuch) eigenlijk gewoon een hele goede website is. De website is in 90 dagen heel langzaam, afgezien van enkele dipjes, elke paar weken een plekje omhoog geschoven:

posities

Dit zie je dan ook terug in het aantal vertoningen en klikken:

klikken.png

Vorige week, ten tijde van de GP van Europa werden er circa 5.700 bezoeken gebracht aan f1-kalender.nl. Bing is inmiddels niet meer de grootste verkeersbron. Google bracht verreweg de meeste bezoekers naar de site.

Screenshot at jun. 27 17-18-07

De website die het in die week ook goed zou moeten doen, gp-europa.nl deed het helaas nog steeds niet zo goed als ik begin dit jaar had gehoopt, maar ik blijf de individuele sites verbeteren tot ze ook in de top 3 van Google staan.

gp-europa.png

Wat kan er beter?

 • De voorlopige kalender van 2018 is inmiddels bekend dus deze kan al ingevoegd worden op de site. Dit geeft ook weer meer inhoud voor meer pagina’s.
 • Meer links naar de GP websites. f1-kalender.nl heb ik op diverse plaatsen gelinkt en er zijn inmiddels ook diverse links organisch ontstaan. Voor de GP websites heb ik dat nog niet gedaan.
 • Meer inhoud. Ik wil nieuws doorplaatsen vanaf andere sites.
 • Meer advertenties. Afgelopen week was de beste week ooit voor de F1 sites maar het bracht in die week slechts 6 euro in het laatje. Volgend jaar kosten de domeinnamen geen € 0,99 maar € 7,49 dus er moet wel iets gebeuren om ook volgend jaar weer uit de kosten te komen.
 • Vormgeving. Ik denk dat ik de vormgeving iets aantrekkelijker ga maken om zo ook iets meer ruimte te maken voor de advertenties. Bij het maken van de huidige vormgeving heb ik volgens mij meer naar de klok gekeken dan naar het scherm :-).

Hopelijk is er bij de volgende update net zoveel positiefs te melden.

Auteur: tinus

There are so many ways to succeed online. Let's find one.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s